بادبادک ها یک ساعت نگذشته از زمان جشنواره یکی یکی اوج می گیرند، برخی بی توجه به تمامی مشکلات زیست محیطی که حتی اطراف دریاچه شورابیل به دغدغه جدی طرفداران محیط زیست تبدیل شده است، به آسمان می پیوندند.
اوج گیری بادبادک ها در حالی است که محوطه اطراف دریاچه ساماندهی مطلوب ندارد و زباله را می توان هر کجا پیدا کرد.
کاهش سطح آب دریاچه و کوچک شدن اندازه آن در کنار تبدیل آب شور آن به آب شیرین موجب شده است شورابیل که دریاچه ای طبیعی با زیست محیط منحصر به فرد بود امروز به یک دریاچه مصنوعی شبیه باشد.
در جشن بادبادک ها از تمامی دستگاه های اجرایی تصمیم ساز استان از جمله استانداری، فرمانداری، شهرداری و محیط زیست دعوت شده است و با این وجود نمایندگان دستگاه های ذکر شده شاید چندان فرصتی برای یکی از اصلی ترین ضرورت های حفاظت از محیط زیست یعنی آموزش نسل آینده نداشته اند که حضور خود را ضروری بدانند.
ساخت و سازهای بی رویه اطراف دریاچه قرار است با پروژه های گردشگری مصوب یا در حال بررسی افزایش نیز داشته باشد و آلاچیق هایی که با هدف جذب گردشگر احداث شده است زیر نور تیز آفتاب از شکل و جذابیت افتاده و غروب شورابیل را غمگین می سازد.
ستاره با دوست خود بادبادک دست ساز را به هوا می فرستد طولی نمی کشد که مادر به جمعشان اضافه می شود. برنامه های شاد و مفرح در اردبیل طی سال های اخیر به همت دستگاه های متولی از جمله شهرداری افزایش یافته است. و استقبال گسترده نشان می دهد مردم شهر اردبیل نیازمند فرصت هایی برای شاد بودن و تمرین شاد زیستن هستند.
مادر ستاره اینبار خودش نخ بادبادک را به دست گرفته است. با ذوق و شوق تمام بالا رفتن آن را تماشا می کند و فارغ از مشکلات روزمره از لطفی که آسمان و زمین در آن لحظه به وی نثار کرده است، لذت می برد.
به گفته رئیس هیئت مدیره موسسه حیات پاک در اردبیل مشکلاتی که توسط خود ما بر محیط زیست وارد آمده ضرورت حمایت و بازگشت از رفتار سابق را ایجاب می کند.
سعیده عزیززاده خود بادبادک دست سازش را در کنار بادبادک کودکان و نوجوانان که حالا به جمعشان والدین نیز اضافه شده است، به هوا می فرستد و تاکید دارد که نقش سازمان های مردم نهاد در نهادینه کردن این حمایت غیر قابل انکار است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اینکه اصلی ترین مشکل محیط زیست اردبیل چیست به موضوعی اشاره می کند که تازگی ندارد اما به حدی در صحبت های شعار زده پنهان مانده که بی رمق گوشه ای به حال خود رها شده است.
عزیزاده نه اشاره به کم آبی و خشکسالی دارد و نه فرونشست دشت اردبیل و یا فرونشست گردنه حیران با تغییر کاربری محیط زیست آن، تغییر غیر کارشناسی و خالی از فایده اقلیم شورابیل و یا بلایی که بر سر ماهی قزل آلای نئور حادث شد.
این فعال محیط زیست در پاسخ مهر نه به تغییر کاربری خاک، چرای بی رویه دام، آلودگی هوا و تخریب محیط زیست در مناطق گردشگری اردبیل اشاره ندارد بلکه در یک جمله گفت: اصلی ترین مشکل نبود آگاهی است.
رئیس هیئت مدیره حیات پاک در اردبیل با بیان اینکه این نبود آگاهی شده بلای جان طبیعت و محیط زیست اردبیل یک هدف اصلی برگزاری جشنواره بادبادک را تجدید پیمان کودک با طبیعت عنوان کرد.
وی افزود: این موسسه در نظر دارد با برگزاری برنامه های شاد و مفرح فرهنگ حمایت از محیط زیست را بین کودکان و نوجوانان نهادینه سازد.
آموزش البته به تعبیر فعال محیط زیست امری فراگیر است اما دست سمن ها بسته و نیازمند حمایت معنوی هستند. بطوریکه عزیزاده تصریح کرد: اگر حمایت شویم می توانیم برنامه ها را در وسعت بیشتری به اجرا درآوریم و بخش های مختلف دیگر نیز اضافه کنیم.
رئیس هیئت مدیره موسسه حیات پاک در اردبیل برگزاری جشنواره بادبادک ها را با هدف نشاط آفرینی در بین کودکان و نوجوانان دانست و افزود: سبک این جشنواره استفاده بهینه از ابزارهای دور ریختنی و باز تولید این ابزار با بهره گیری از خلاقیت است.
نزدیک عصر بادبادک هایی که راهشان را از میان ساختمان های مزاحم پیدا کرده اند به خورشید رسیده اند. خورشید هم قد خود را کوتاه کرده و با غروبش می خواهد دست آرزوهای کودکان شهر من را بگیرد. «ما محیط زیستمان را دوست داریم، شما چطور؟»
منبع خبر: سایت موسسه حیات پاک
خبرنگار: ونوس بهنود