یادگیری زبان روسی اهمیت زیادی در زندگی ما دارد. این اهمیت زمانی مشخص می شود که بدانیم از نظر تعداد افرادی که زبان مادریشان زبان روسی است هشتمین زبان دنیا است و اگر کسانی که زبان روسی را یاد گرفته اند را نیز به این آمار اضافه کنیم جایگاه زبان روسی در جهان یک پله ارتقا پیدا می کند و به هفتمین زبان دنیا تبدیل می شود. موسسه زبان های بین المللی راشد بعنوان بهترین آموزشگاه زبان روسی مشهد جایگاه زبان روسی در جهان و اهمیت زبان روسی را به شما نشان خواهد داد.
زبان روسی، از شاخه های زبانهای اسلاوی است که خود زیرمجموعهای از زبانهای هندو اروپایی محسوب می شود. این زبان با الفبای سیریلیک به تحریر در می آید و نظم نوشتاری خاص خود را داراست.
برای یادگیری یک زبان جدید همواره دلایل متعددی وجود دارد که آموزشگاه زبان های بین المللی راشد بعنوان بهترین و معتبرترین و بزرگترین آموزشگاه زبان مشهد در ادامه برخی از آنها را به شما یادآور مینماید.
بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در جهان، زبان مادریشان روسی است ولی چیزی در حدود ۲۵۰ میلیون نفر در دنیا به زبان روسی سخن می گویند و زبان غالب منطقه اوراسیاست و در میان زبانهای اسلاوی، بیشترین تعداد گویشور را دارا می باشد.
به دلیل نزدیکی کشور روسیه به ایران و قیمتهای نسبتا ارزان مراکز آموزشی آنها، سالانه بسیاری از علاقهمندان به ادامه تحصیل، این کشور را انتخاب میکنند. علاوه بر قیمتهای ارزان مراکز آموزشی، سطح آموزشی بالا و نیز هزینه زندگی کمتر در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، روسیه را به یکی از گزینههای مناسب دانشجویان تبدیل کرده است. به ویژه، اگر اهل موسیقی هستید و نمیخواهید یا نمیتوانید در اتریش یا آلمان تحصیل کنید، روسیه انتخابی ایدهآل برای شما است.
کم نیستند آثار موسیقایی برجسته جهان را که مردمان روس به ما هدیه دادهاند. از موسیقی فولکلوریک و محلی روسیه و نواهای روستایی محزون آن گرفته، تا بالههای چایکوفسکی، شهرزاد ریمسکی کورساکوف و پرستش بهار استراوینسکی که هرکدام در زمره برترین آثار ارکسترال تاریخ موسیقی به شمار میآیند. چیزی که در تمامی این آثار مشترک است، زبان است که دریچهایست به قلب جهانبینی روسی و قطعا دانستن آن به فهم بیشتر این هنرمندان و آثارشان کمک خواهد کرد.
مفاخری جهانی چون تولستوی، داستایوفسکی و پوشکین همگی از گهواره زبان روسی سربرآوردهاند! و این بزرگان تنها چندی از اساتید بیبدیل ادبیات روس هستند. بی شک، ادبیات این کشور، چه در نظم و چه در نثر، ادبیاتی غنی و قدرتمند است و شاهکارهای ادبی بیشماری را به مردمان جهان پیشکش کردهاند. البته از هرچه بگذریم، خواندن باغ آلبالوی چخوف به زبان اصلی لذت دیگری دارد. شما این طور فکر نمیکنید؟
تاریخ پرفراز و نشیب روسیه که مرتبط با تاریخ ایران عزیزمان نیز می باشد، یکی دیگر از دلایل آموختن این زبان است.
تمامی موارد بالا، کشور روسیه را به یکی از بهترین مقاصد گردشگری تبدیل کردهاند. میدان سرخ مسکو، موزه آرمیتاژ، کلیساهای رنگارنگ سنپترزبورگ، سالن باله و اپرای بلشووی و البته شهر سوچی با تمامی جاذبههایش، هر ساله از موج عظیمی از گردشگران استقبال میکنند. وقت بازگشت هم میتوانید به عنوان سوغاتی، کلاههای معروف اوشانکا و یا عروسکهای ماتریوشکا را برای عزیزانتان تهیه کنید.
در طول قرنهای اخیر، کشور روسیه همواره یکی از قدرتهای بزرگ سیاسی و اقتصادی جهان به شمار میآمده است. شرکتهای بزرگ روس، امروزه در بیشتر نقاط جهان حضور فعال دارند و محصولات و خدمات خود را به علاقهمندان عرضه میکنند. این امر، همچنین، موجب به وجود آمدن روابط تجاری بسیاری میان این شرکتها و شرکتهای محلی شده است. از سطح جهان که بگذریم، کشور خودمان، ایران، نیز روابط گستردهای با کشور روسیه دارد. در نتیجه، اگر به تجارت با کشور روسیه و شرکتهای روسی فکر میکنید، فراگرفتن این زبان بسیار مفید خواهد بود. ضمنا، فراگرفتن این زبان، فرصتهای شغلی جدید را نیز پیش رویتان قرار خواهد داد.
همان طور که در مقدمه به آن اشاره کردیم، زبان روسی از خانواده زبانهای اسلاوی است و در نتیجه، با زبانهایی مانند اوکراینی، بلاروسی، لهستانی، اسلواک، چک، بلغاری و مقدونیهای ریشه مشترک دارد. این اشتراک در اصل، موجب میشود که یادگیری این زبانها برای فرد مسلط به زبان روسی چه در مسائل دستوری و چه در واژگان راحتتر باشد.
درست است که یادگیری زبان روسی به سخت بودن مشهور است اما هر چه باشد از زبانهای چینی، ژاپنی و عربی سخت تر نیست! شاید بسیاری از ایرانی ها چون در دبیرستان با انگلیسی آشنا شده اند در نگاه اول به الفبای روسی آن را بعلت داشتن علایم الفبای سریلیک ترسناک می بینند. در واقع هراس از الفبای سریلیک یکی از مکررترین بهانه های مطرح شده برای عدم رغبت به یادگیری زبان روسی است. می پذیریم که الفبای روسی متفاوت تر نسبت به انگلیسی ست، اما انصافاً اصلاً سخت نیست. اتفاقاً تعدادی از حروف مانند انگلیسی نوشته شده و تقریباً به همان صورت تلفظ می شوند. الفبای روسی را می توان در طول یک هفته (یا حتی کمتر) مسلط شد. علاوه بر این نظام املای روسی بسیار شفاف تر و ساده تر در مقایسه با انگلیسی ست. در روسی نیز مانند همه زبانهای هند و اروپایی، کلمات بسیاری با ریشه ی لاتین و یونانی وجود دارد که به راحتی از پس نقاب الفبای سریلیک قابل تشخیص است.
امّا گرامر… بله گرامر روسی چندان آسان نیست. چراکه در روسی از پیشوند ها، پسوند ها و پایانه های بسیاری برای صرف اسم، فعل، صفت … و حتی عدد استفاده می شود. در حقیقت به لطف همین ویژگی هاست که روسی دارای تعداد زیادی قافیه کلمات نسبت به زبان های دیگر است که به او انعطاف پذیری و تنوع حیرت انگیزی را داده است. پس جای تعجب نیست که ترجمه شکسپیر، گوته و… به روسی بسیار زیبا شده اند.
بر اساس صرف گرامر روسی، ظاهر اغلب کلمات در جملات مختلف از لحاظ جنس، شمار، حالت و… تغییر می کنند و به این ترتیب نقش و مفهوم هر کلمه از شکل و نحوه صرف آن مشخص است و دیگر احتیاجی به ترتیب تغییر ناپذیر اجزای جمله (همانند انگلیسی) وجود ندارد.
در روسی تکیه کلمه می تواند در هر سیلابی بیاید و قائده چندانی برایش وجود ندارد و می توان گفت که نحوه تلفظ و کیه ی هر کلمه را باید جداگانه و با تمرین بسیار بصورت سماعی آموخت.
با وجود این مشکلات، خیل روزافزونی از افراد، با علاقه و رغبت بسیار، در سراسر جهان، برای تسلط بر زبان روسی تلاش می کنند. شاید آنها زبان روسی را به دلیل اهمیت بین المللی روسیه در مناسبات سیاسی، و یا جایگاه روسیه در علوم فضایی، پتروشیمی و هسته ای، و یا به علت شهرت آثار ادبی داستایوسکی، تولستوی، پوشکین، گوگول، چخوف و سایر مشاهیرش؛ روسی را فرا می گیرند. در هر صورت امروزه روسی به زبانی محبوب برای یادگیری تبدیل شده است که در ایران نیز شاهد گسترش آن هستیم.
اما اگر بخواهید جواب آیا زبان روسی سخت است؟ را در یک جمله بگوییم باید گفت به آسانی زبان ایتالیایی نیست اما به هیچ عنوان زبان سختی نیست. اما با یادگیری زبان روسی آنقدر متمایز می شوید که ارزش این مقدار انرژی را داشته باشد.